Lucruri pentru copii

Create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Căutați - Cherchez - Search

Translate

luni, 31 august 2009

Femeile tot la cratita ajung...

Când am auzit prima dată vorbele astea din gura mamei, am simțit fiori reci pe șira spinării. Si eram mică, mititică. N-am sesizat atunci, n-aveam cum, întreaga amploare a acestei scăderi de temperatură corporală, aproape în pragul colapsului, dar acum, privind în urmă, știu că mi-am ghidat întreaga viață după acest...precept, înfipt în mintea mea ca o bornă de foc. Era mai bine zis ca un hău de foc, lavă și magmă fierbinte, ca un vulcan în erupție, pe care trebuia să-l ocolesc cât pot, să mă țin departe de gura prăpastiei. Imi vedeam pieirea așa cum trebuie că au pățit dinozaurii tyrannosaurus sau T-Rex ori alte specii sauriene pierdute pe vecie.
In ce context le-am auzit?
Am întrebat-o odată de ce nu s-a dus la facultate, fiindcă-i sclipea mintea la matematică, la cifre, la socoteli (tocmai pe invers ca mie) și-avea o deșteptăciune, o agilitate a minții, care răzbea prin toți porii. Mi-a zis așa:
'Bunicul tău n-a vrut să mă lase. Pe vremea aia se plătea taxă, ca să mergi mai departe de liceu și mi-a zis foarte ferm că el nu dă bani, ca să studiez, eu, fiica lui, fiindcă...femeile tot la cratiță ajung.' (Subintelesul era: ce rost are sa dau atat amar de bani, adunati cu truda, pe tine, pe cresterea ta intelectuala, daca tot aici, in bucataria asta stramta, iti vei petrece timpul de viata...???)
Si-am văzut cum se chinuia și cum și-ar fi dorit să fi luat altă decizie în urmă cu (la vremea când îmi povestea asta, plus anii de dat în urmă, aceia de dinainte de nașterea mea) 20 - 22 ani.
De aceea, sunt eu acum cum sunt.
Cât de mult a pus stăpânire pe mine ciotul ăsta de frază, nu-mi dau seama decât acum...
Si-mi mai dau seama de ceva:
AL NAIBII BUN, AVEA DREPTATE!

5 comentarii:

  1. Sunteţi persoana foarte primul român să comenteze pe blog-ul meu. Sunt onorat să aibă avizul de un profesor şi cineva care se bucură de Flaubert.

    Dvs. de cuvinte probleme mine. Mi-e teamă că Obama ar putea deveni Ceauşescu noastre.

    Is the painting in your masthead a DaVinci?

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulțumesc, mi-a plăcut foarte tare trandafirașul...Dar tu nu ai nimic de zis despre tema femeilor de aici?

    RăspundețiȘtergere
  3. Am de zis :) Ştiu că am citit acest articol după o conversaţie de a noastră pe această temă. Eu zic aşa: femeia trebuie să se instruiască, să se dezvolte. Iar dacă femeia alege să fie familistă, să fie soţie şi mamă, va simţi că împlinirea ei vine de acolo...Cuvântul de ordine este:iubire! Când iubeşti copiii, soţul, toate le faci cu mare drag...Te simţi utilă în colţişorul acela de lume numit cămin pe care îl poţi face un colţ de rai...Femeia este regina căminului ei! Ea deţine bagheta unei atmosfere armonioase...Asta cred eu...după 26 de ani de căsnicie...şi tot atâţia de practicarea a meseriei...ba mai puţini că am avut 4 concedii de maternitate :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Aproape că mă așteptam la o pledoarie pro domo sua...In fond, a zice invers de cum ai făcut, ar însemna să te negi și să-ți negi integral viața de până azi...
    Mulțumesc. O să bag la cap.

    RăspundețiȘtergere
  5. Dear Nickie Goomba,
    Thanks for your visit and for your little Romanian speech. I'm delighted that someone tried to use my language. Moreover, I thought to build a Romanian e-learning website, but this is only an idea.
    Yes, on the header of my blog, I put a DaVinci's painting, the Annunciation. Why this one and not an other one? Because is the moment when a human being, here a woman, learn about his new and special destiny. I see we have a common passion for DaVinci's paintings, maybe for others masters of painting too. See this drawings site: http://desene-dibujos-dessins.blogspot.com
    I'm very surprised that you say Obama is a new American dictator.Why? You can answer me in English, please.

    RăspundețiȘtergere

Spuneți-mi părerea voastră

Professional nets -linkedin

Schimb de bannere

Create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

DE- ALE LUANEI, nu doar ale Anei

Chat with me

BestJobs RSS

Rețea profesională